top of page

Wat is het verschil tussen paaldansen en polefit?

Het grootste verschil tussen paaldansen en Pole Fit ligt in het doel: terwijl paaldansen gericht is op entertainment voor het publiek en sexy choreo’s dansen en je meest vrouwelijke energie los laten, draait Pole Fit om het trainen van je lichaam, onmogelijk lijkende trucs te leren en lol maken. En dat zorgt voor allerlei leuke verschillen in de praktijk!


Neem bijvoorbeeld yoga en Pilates. Het is een hele kunst om jezelf in ingewikkelde posities te wringen terwijl je zen blijft, maar het resultaat is een sterker, leniger lichaam. Bij Pole Fit is het net zo. Of je nu gaat voor een elegante en krachtige uitstraling, een showcase, of een mix van beide, het is helemaal aan jou. Het zit 'm vaak in de manier waarop je de bewegingen uitvoert, en natuurlijk speelt je uitstraling en outfit ook een grote rol.


Het gaat echt veel verder dan alleen maar mannen verleiden terwijl je ondersteboven aan een paal hangt en provocerend kijkt en met je je zelf streelt. Er zullen heel wat mannen eerder onder de indruk zullen zijn van een Pole Fit performance, omdat ze vrouwen zien die acrobatische stunts uithalen waar ze zelf alleen maar van kunnen dromen.


Hoewel veel mensen die Pole Fit  beoefenen vaak moeten uitleggen dat het echt heel anders is dan paaldansen en strippen, is het juist die uitstraling van kracht en zelfvertrouwen die het voor velen zo aantrekkelijk maakt.


Dus voordat je besluit, is het slim om goed na te denken over wat je precies wilt en je goed te laten informeren. Want laten we eerlijk zijn, de termen paaldansen en Pole Fit  zeggen niet altijd iets over hoe sensueel of erotisch de lessen zijn.


89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page