top of page

Hoe goede voeding je immuunsysteem versterkt!


Het is fascinerend , hoe het immuunsysteem werkt. Het is een heel netwerk van factoren die ervoor zorgen dat we beschermt worden.

Meestal begint iedereen om zijn immuunsysteem te denken als de herfst begint. Maar waarom denken we er niet gewoon het hele jaar aan? Ziektes en infecties liggen het hele jaar op de loer.


Door voldoende proteïne toe te voegen in je voeding, help je je lichaam om antilichamen aan te maken.

''Dat klopt wel, want ik was in de jaren dat ik minder proteïne at, vaak ziek. Dit jaar ben ik nog niet ziek geweest! Klop, klop...


Vis, gevogelte en mager vlees zijn dan ook goede bouwstenen voor je lichaam, maar ook soja en magere zuivelproducten.


Veel mensen denken dat ze voldoende bouwstoffen binnenkrijgen , maar vaak is dat dus niet het geval. Dat is vaak ook de reden waardoor je minder energie hebt, kilo's vasthoudt en minder kracht kan opbouwen.


Door een uitgebalanceerd ontbijt te nemen, kun je al veel betekenen voor je lichaam waardoor je weer energie krijgt en vet kunt verliezen.

Het grootste deel van het immuunsysteem - ongeveer 70 procent ervan - bevindt zich in de buurt van de darmen. Hier wordt de opname van voedsel en hoe het lichaam het gebruikt gecontroleerd. Daarom is het voor ons van cruciaal belang om ​​uitgebalanceerd te eten met de juiste vitamines, mineralen en voedingsstoffen te consumeren en tegelijkertijd een gezonde levensstijl te behouden. Dit vereist meer dan alleen het veranderen van de inname van een of twee voedingsstoffen, maar omvat ook het balanceren van het hele dieet om ervoor te zorgen dat er een optimale voedingsopname op cellulair niveau is.

Er zijn vier essentiële groepen voedingsstoffen om mensen te helpen hun immuunsysteem te versterken:

  • Proteïne

  • Vitaminen en fytonutriënten

  • Probiotica en prebiotica

  • Omega-3 vetzuren

Soms maakt een hectische levensstijl het moeilijk om veel tijd te besteden aan het bereiden van een gezond ontbijt. Vooral tijdens werkdagen dient het ontbijt snel en gemakkelijk te zijn en dient het alle noodzakelijke voedingsstoffen te bevatten om de intensiteit van de dagelijkse activiteiten bij te houden.

Daarom volgen hieronder enkele aanbevelingen die het dagelijks ontbijt gemakkelijker maken [1]:

  • Zet de avond van tevoren borden, bestek en niet-bederfelijke kant-en-klare voedingsmiddelen klaar.

  • Kook de avond van tevoren eieren zodat deze klaar staan voor een snel ontbijt “on the go”.

  • Zorg voor gemakkelijk toegankelijke en voedingsrijk lekkers zoals gedroogd fruit of een F1 Maaltijdreep om onderweg naar het werk te nuttigen.

  • Maak een gezonde Formula 1 shake of smoothie die je zo mee kunt nemen. Let er wel op dat je voor ingrediënten kiest die rijk aan eiwitten, vitamine en mineralen zijn.

Succes!

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Wat is het verschil tussen paaldansen en polefit?

Het grootste verschil tussen paaldansen en Pole Fit ligt in het doel: terwijl paaldansen gericht is op entertainment voor het publiek en sexy choreo’s dansen en je meest vrouwelijke energie los laten,

Comments


bottom of page