top of page

De KNOP om, hoe dan?

We kennen het allemaal wel, je wilt iets heel graag, maar toch lukt het niet of niet langdurig om een verandering aan te brengen.


Ik ga je in deze blog helpen om de KNOP om te zetten.

Ondanks dat er trucs en tips zijn om je te helpen, blijft het proces waaraan je moet werken. Het gaat niet vanzelf en voor de een is dat makkelijker dan voor de ander.

Waarom?

Wat is de reden dat jij fitter wilt worden, aan wilt komen, af wilt vallen of gewoon wat strakker wilt worden? Misschien wil je gewoon alleen gezonder leven en meer sporten....

Het is echt super belangrijk dat je die vraag aan jezelf stelt. Het moet echt helder zijn dat dit is wat je wilt! Stel jezelf alvast voor hoe het zou zijn als je een maatje meer of minder hebt, of dat je ineens wel de energie hebt om de dingen te kunnen doen die je wilt.

Hoe graag wil je het?

Visualiseer het en schrijf het op, het zal je motiveren.

Door het te visualiseren wat jij echt wilt, leg je de focus daar op en zal het makkelijker zijn om dit doel te bereiken. Door het opschrijven van jou doelen en waarom je deze doelen wilt bereiken, heb je de eerste stap gemaakt. Je hebt serieus de tijd genomen om in je doelen te investeren.

3. Vier je kleinere doelen tussendoor!

Beloon jezelf bij het halen van kleine doelen. Verlies je centimeters, vier het! Heb je een tussen gewicht gesteld en gehaald? Vier het!

In mijn 21 of 90 dagen challenge zorg ik voor kleine beloningen aan mijzelf. Lekker een keer sushi bestellen of een dagje sauna inplannen of lekker ergens lunchen ( voor als het weer mag )

Waar wordt jij blij van, daar gaat het om,

Je kunt natuurlijk ook al visualiseren dat je in een bepaalde broek of jurk past. Koop je ideale jurk of broek dan vast en kijk er elke dag even naar om jezelf te motiveren.

Deel het, vertel het. Er zullen veel mensen begrip hebben voor jouw proces. Dus vertel gewoon aan je omgeving, collega’s en vrienden dat je een andere levensstijl aan het aanleren bent. Dat je werkt aan jezelf en een doel voor ogen hebt. Het zou fijn zijn als deze mensen jou stimuleren, vraag het hen dus. Waarschijnlijk hebben ze alleen maar respect voor jouw keuzes en wie weet, neem je zelfs nog mensen mee in jouw enthousiasme en jouw gezonde nieuwe lifestyle en kun je hen weer helpen en motiveren!

Stok achter de deur. Tuurlijk zijn er mensen die dit proces helemaal alleen aan willen gaan en waarbij het ook lukt om de doelen alleen te behalen

Hoe sterk je ook in je schoenen staat, voor iedereen is het fijn om iemand om je heen te hebben die je blijft sturen en motiveren. Juist als je het even niet ziet zitten, door welke reden dan ook. Een gesprekje, een schouderklopje, een berichtje op het juiste moment? Een coach is dus echt belangrijk voor je. Iemand bij wie je een goede klik voelt en waar je je prettig bij voelt is dan wel van belang. Iemand waarbij jij helemaal je zelf kunt zijn. Wat extra fijn is, jouw coach heeft ervaring en kan jou helpen door je tussendoor de juiste tips te geven om gezonde keuzes te maken.

Samen sterk , inspireer elkaar en leer van elkaar via de 21 dagen challenge

In de facebook community groep komen alle mensen die de 21 dagen challenge zijn gestart, samen. Ieder met zijn eigen doelen. Vet verliezen, spiermassa aankomen, welzijn verbeteren en meer energie. Deze is in het leven geroepen om JOU te motiveren. Ik zal de 21 dagen challenge uitleggen; Je gaat 21 dagen, elke dag werken aan de beste versie van jezelf. Iedere dag drop je een bericht in de groep. Van gezonde recepten, motiverende quotes, beweegmomenten, sportieve vlogs of een moeilijk moment. Ook dat hoort bij het leven. En je zit in hetzelfde schuitje. Steun en tips komen vanzelf naar je toe! In die 21 dagen zijn er altijd uitdagingen namelijk. Geen tijd om te bewegen, lastige keuzes vanwege een feestje, geen inspiratie om te koken. Je helpt elkaar enorm. Aan de start van iedere challenge maak je een foto en ook aan het einde. Je zult versteld staan wat er in die 21 dagen kan gebeuren.


Maar eerst … is jouw knop om?

Mijn knop ging om toen ik na de zwangerschap van James, mij niet meer comfortabel voelde in mijn lichaam. Dus tijd voor actie!

Eerst maar eens begonnen met een gezond ontbijt. Dat had ik namelijk laten verslappen door een broodje hagelslag naar binnen te werken... niet echt voedzaam....

Ik startte mijn dag weer met een heerlijke shake van Herbalife met havermout en dat zorgde er al snel voor dat ik mij weer energieker begon te voelen en dat mijn motor begon te draaien. Door simpelweg mijn ontbijt aan te passen, begon mijn lichaam weer vet los te laten en doordat ik erbij ging trainen kon ook mijn spiermassa gaan groeien.


Ik ging van een 33% vet naar 20% vet door een gezonde levensstijl aan te nemen waarbij ik zelf bepaal wat ik eet, hoe ik eet en wanneer ik eet. Mijn lichaam krijgt voldoende bouwstoffen binnen en ik eet zo'n 6 keer per dag. Ik neem na mijn trainingen de rebuild van Herbalife om mijn bij te dragen aan de opbouw en het herstel van mijn spiermassa. Het voelt ontzettend goed dat ik niet hoef te dieeten en beperkt wordt in wat ik eet.

Wil je ook eens meedoen? Wat is jouw doel en waarom wil je dit bereiken?

Pak je telefoon en maak een afspraak om dit samen te bespreken. Werk aan de winkel!

Ik help je graag naar je eerste stap en de tweede en de derde. Eigenlijk altijd! Serieus, een Herbalife coach krijg je je leven lang als je dat zou willen.


Is bij jou de knop nu om? Ik hoop het!
80 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page